Our Story
Όταν ο Peter Maragos άνοιξε το Dos Hermanos το μακρινό 1992 είχε μόνο μία επιθυμία: να σερβίρει μεξικάνικη κουζίνα, αυθεντική και νόστιμη, όπως ο ίδιος την είχε γνωρίσει μέσα από τα παιδικά του χρόνια στην Αμερική και τα πολυάριθμα ταξίδια του στην Πόλη του Μεξικού. Έτσι κι έγινε: το Dos Hermanos ως το πρώτο μεξικάνικο της πόλης ήταν το εστιατόριο που μύησε τους Αθηναίους στην αυθεντική γεύση της μεξικάνικης κουζίνας. Για πρώτη φορά, η Αθήνα είχε τη δυνατότητα να εξερευνήσει τη νοστιμιά των tacos, να δοκιμάσει ζουμερά burritos και καυτές fajitas, να γευτεί τη δροσιά μιας Μαργαρίτας.
Τρεις δεκαετίες μετά το Dos Hermanos συνεχίζει τη νόστιμη ιστορία του με το ίδιο πάθος που το χαρακτήριζε στα πρώτα του βήματα. Συχνά μας ρωτάνε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας μας. Δεν υπάρχει μυστικό, μόνο ειλικρινής σεβασμός απέναντι στην πανάρχαια κουζίνα του Μεξικού και βαθειά αγάπη για τη μεξικάνικη παράδοση. Γι’ αυτό και γιορτάζουμε ανελλιπώς όλες τις μεξικάνικες γιορτές, γι’ αυτό και χρησιμοποιούμε μόνο φρέσκα υλικά, μαγειρεύοντας όλα τα πιάτα μας καθημερινά απ’ την αρχή έως το τέλος. Από τις σάλτσες μέχρι τα nachos, στην κουζίνα του Dos Hermanos δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι αυστηρά χειροποίητο. Φροντίζει για αυτό ο Peter Maragos, Chef Patron του Dos Hermanos. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από chef, είναι ο ιδιοκτήτης, κατά συνέπεια και ο οικοδεσπότης. Άλλωστε το Dos Hermanos είναι το σπίτι μας! Πάντα ανοιχτό και φιλόξενο, πανέτοιμο να σε μεταφέρει στο Μεξικό ήδη από το κατώφλι του: με μουσική και πολύ χορό, με μπόλικη tequila, αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις και διακόσμηση που θα λάτρευε η Frida Kahlo. Στα αλήθεια, το Dos Hermanos είναι μια πολύχρωμη γειτονιά που στήνει κάθε μέρα τη δική της μεξικάνικη φιέστα! Το καλύτερο; Είστε όλοι καλεσμένοι…

Meet the Team

OUR KITCHEN
Η μεξικάνικη γαστρονομία βασίζεται σε μια αρχαία κουζίνα που ακολουθεί μια πορεία 3.000 χρόνων και μέχρι σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του μεξικάνικου πολιτισμού. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που το 2010 η UNESCO τη συμπεριέλαβε στη λίστα με την άυλη παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά. Για να μαγειρέψεις την αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα, λοιπόν, πρέπει πρώτα να μάθεις τα μυστικά της, να γνωρίσεις καλά τις αρχαίες συνταγές της, μα πάνω απ’ όλα τα μοναδικά υλικά της.
Στην κουζίνα του Dos Hermanos οι τραγανές tortillas και τα απολαυστικά nachos φτιάχνονται στο χέρι αποκλειστικά με το μεξικάνικο αλεύρι Masa (για αυτό κι είναι τόσο ακαταμάχητα!). Οι πιπεριές τσίλι που θα ανακαλύψετε στα πιάτα μας ευδοκιμούν αποκλειστικά στο Μεξικό, όπως και τα μοναδικά μεξικάνικα μπαχαρικά ή τα φασόλια που χρησιμοποιούμε. Από την ολόφρεσκη guacamole μας μέχρι την sour cream οι σάλτσες μας είναι αυστηρά χειροποίητες, ενώ είμαστε οι μοναδικοί που ξέρουμε (απ’ έξω!) και τα 40 μυστικά συστατικά της παραδοσιακής σάλτσας Mole! Έτσι, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι σε κάθε πιάτο μας θα βρείτε την αυθεντική γεύση της μεξικάνικης κουζίνας. Της δικής μας κουζίνας!